150 E Golf Rd Schaumburg, IL 60173 | 132 McHenry Rd Buffalo Grove, IL 60089 Schaumburg: 847.496.0224 | Buffalo Grove: 847.220.4248
Answers

  • Text Hover
Answer to #001

There are 18 people on the football team. 30 – 10 = 20 + 1 = 21 jerseys available. 21 – 3 jerseys extra = 18 people wearing jerseys. When we deduct 10 from 30, we need to add back 1 because jersey number 10 was not included when we got the difference. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30

  • Text Hover
Answer to #002

There are 19 people in the room.

Derek is 11th tallest, so that means there are 10 people taller than him. Derek is also the 9th shortest, which means there are 8 people shorter than him. 10 + 8 = 18 people total, not including himself. 18 +1 = 19 total people in the room.

  • Text Hover
Answer to #003

It will take 20 minutes. The pitfall here is in thinking that you need 4 cuts to make 4 pieces. You really need 3 cuts to make 4 pieces. So, if you need to make 3 cuts to get 4 pieces and it takes you 12 minutes to do this, each cut takes:

12 minutes / 3 cuts = 4 minutes per cut.

Now, to cut a similar log into 6 pieces would require 5 cuts at 4 minutes per cut.

5 cuts * 4 minutes/cut = 20 minutes.

  • Text Hover
Answer to #004

99 matches

Contact us for a free consultation session!

Call us at 847.496.0224

Schedule a Free Consultation Session